FOTOGRAFİNE markasıyla bireysel ve kurumsal fotoğraf eğitimleri veren, profesyonel çekimler yapan Altun, GEZGİNFOTO dergisinde de düzenli olarak yazılar yazmaya devam ediyor. Fotoğraf serüveninde 2007 yılında “Dersaadet ve Üç İstanbul: Tarihi Yarımada, Galata, Üsküdar, Eyüp” projesiyle ilk kişisel sergisini açtı. Daha sonra İFSAK ve çeşitli sanat kurumlarıyla karma sergilerde yer aldı. En dikkat çeken projeleri arasında İFSAK’taki “Dinler ve İnananlar” siyah-beyaz sergisi, “Geri Dönüşüm” projesi ve son olarak “FOTOĞRAFMETRE Kadıköy Gece” sergisi bulunuyor.
Altun, fotoğraf sanatında kompozisyon ve ışığın en kritik unsurlar olduğunu belirtiyor. Kurgu yerine doğal anları yakalamayı tercih eden sanatçı, belgesel fotoğrafta minimum dijital düzenleme yapılmasını savunurken, deneysel çalışmalarında Photoshop gibi dijital araçları aktif olarak kullanıyor.
Mobil fotoğrafçılık konusunda ise teknolojinin bu alanda çok hızlı bir ilerleme kaydettiğini belirtiyor. Kompakt fotoğraf makinelerinin yerini aynasız makinelerin aldığını ve mobil cihazlardaki PRO ayarlar sayesinde ileri düzey çekimlerin mümkün olduğunu ifade ediyor. Mobil cihazlarla sergi ve yayınların giderek artacağına inanıyor ve sosyal medyanın fotoğraf sanatında büyük bir dönüşüme sebep olduğuna dikkat çekiyor.
Genç fotoğrafçılara ise şu tavsiyede bulunuyor: “Öncelikle ustaların işlerini takip edin ve eğitim almaktan kaçınmayın. Fotoğraf teknik bir temele dayanır ve teknik bilginiz oturduktan sonra kendi tarzınızı geliştirebilirsiniz.”